Monday 3 December 2007

Ούγο Τσαβεζ


Αγαπημένε μου πολιτικά ορθέ

Ακούω πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βενεζουέλα σε βρίσκει κατενθουσιασμένο . Ξέρω οτι κουράστηκες πολύ για αυτό. Ξέρω οτι ήσουν παντού και ταξίδεψες πολύ.
Πηγες στις ΗΠΑ όπου ακατάσχετα στόλισες τον Τσάβεζ με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα. Δικτάκτορας, τρελός, επικύνδινος. Ανακάλυψες έμαθα και καινούριες λέξεις όπως η Κουβανοποίηση! Οι δεξαμενές σκέψεις σου πήραν φωτιά. Τα καλοθρεμένα κωλαράκια των αποφοίτων του Χάρβαρωτ πάλι βάλθηκαν να σώσουν την Δημοκρατία ανα τον πλανήτη.

Αλλά δεν έμεινες εκεί. Χρησιμοποίησες και και τις παλιές καλές μεθόδους. Πήγες στη Λατινική Αμερική ακούω. Συναντησες του παλιούς και πιστούς σου φίλους. Καναλάρχες, πετρελαιάρχες, γουνοστολισμένες και δικτάκτορες. Τελικά δεν είσαι πολύ διακριτικός και διάβασα πως το σχέδιο σου για δεύτερο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα πάλι διέρευσε. Αλλά ευτυχώς οι φίλοι σου καναλάρχες σε έβγαλαν ασπροπρόσωπο και έκαναν πάλι το άσπρο μαύρο.
Έμαθα όμως ήσουν και στην Ευρώπη. Μηδίασες χαιρέκακα όταν ο φίλος σου Βασιλιάς της Ισπανίας είπε στον Τσάβεζ να "βγάλει τον σκασμό". Φυσικά και δεν τον ρώτησες μετά με ποια ιδιότητα ένας μη εκλεγμένος, γαλαζοαίματος, φιλοφασίστας είχε άποψη για έναν πολιτικό που ελέγχει την πολιτική του σε δημοψηφίσματα σχεδόν κάθε χρόνο. Είμαι σίγουρος πως ο Βασιλιάς σου ως αποκειακό κατάλοιπο που είναι έχει ακόμα ονειρώξεις για τη μεγάλη Ισπανία.
Και στις Βρυξέλλες δεν έχασες τον καιρό σου μαθαίνω. Έβαλες το ακριβό σου κοστούμι και κατηγόρησες τον Τσάβεζ ως αντιδημοκράτη επειδή μέσω του συντάγματος που προωθεί υπάρχει κίνδυνος να μεινει επ'άπειρον στην εξουσίας. Μάλλον ξέχασες να κοιτάξεις γύρω σου και να δείς οτι όλη η Ευρώπη κυβερνάται από τις ίδιες πολιτικές κάστες επι δεκαετίες. Δεν είμαι πολυ σίγουρος γιατί ειναι πιο δημοκρατικό ο Μπλερ να κυβερνά (και τι κυβέρνηση!) επί δεκαετία, η Ο Μπράουν να κυβερνά χωρίς να έχει εκλεγεί (!!!) αλλά ο Τσάβεζ να είναι επικίνδυνος όταν ζητά να επανεκλεγεί. Δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση αλλά να σου θυμήσω πως κατηγορείς τον λαικιστή Τσάβεζ γιατί κάθε πολιτική του σκέψη τη θέτει στην κρίση του λαού του, ενώ εσύ... Το θυμάσαι το δικό σου συνταγματικό σχέδιο? Ναι, αυτο που δεν το συζήτησες ποτέ με τους πολίτες της Ευρώπης και δεν τόλμησες ούτε να ζητήσεις την άποψη τους. Και μόλις απορρίφθηκε άρχισες να κατεργάζεσαι τρόπους να το φέρεις απο το παράθυρο.

Ξέρω φίλε μου κουράστηκες πολυ αυτές τις μέρες. Αλλά σου έχω άσχημα νέα, όλοι αυτοί οι βρωμεροί λαικιστες, αθυρώστομοι εργάτες και αντιπαθητηκοί επαναστάτες, είναι περισσότεροι απο όσο νομίζεις. Δε θα σταματήσουν να υπάρχουν γιατί εσύ τους δημιουργείς. Θα μάχονται μέχρι να σε εξαφανίσουν.

Απο καρδιάς

No comments: